• Guido Bosch

Podshoot: Jean Corvers, 'Mens achter de kunst' #2

Uit de serie portretten ‘De mens achter de kunst’: Het portret van Jean Corvers. Deze veelzijdige singer-songwriter verovert momenteel Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met zijn schlager repertoire.


Luister naar dit openhartige interview en kijk naar de foto serie die ik samen met hem maakte.


We spreken onder meer over hoe het is om in een woonwagengemeenschap op te groeien. Over de misère in zijn leven en de veerkracht om die om te buigen tot pakkende volksmuziek.


Een verhaal over een nobele man op weg naar erkenning zonder zijn afkomst te verloochenen. Maar ook over de perikelen in zijn gemeenschap en die keer dat hij moest vrezen voor zijn leven toen de kogels om zijn oren vlogen.


Met een vleugje romantiek over de geschiedenis van woonwagenbewoners, zijn weerstand tegen de politiek die families uit elkaar dreef, ontneemt Jean wellicht een aantal vooroordelen over deze doelgroep. Generaliseren behoort niet tot zijn stand, ondanks zijn getto ervaringen.


Luister naar zijn verhaal over angst, verdriet, vreugde en geluk van deze bijzondere warmhartige man.


  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

GuidoBosch MindButler Producties ©2006-2020

Podshoot Podcast Fotoshoot

post@guidobosch.com

+31(0)6 34930112 

 

Alle content op deze site is auteursrechtelijk beschermd en mag niet, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.