August 1, 2023

Wortelen

Projecten

Coöperatie Gedeelde Weelde


Oktober 2020. Er scheen een waterig zonnetje en het was 4(!) graden. Waterkoud dus. Gedeelde Weelde, een biologische winkel voor dagelijks vers in het hartje van Maastricht, bedacht deze campagne waar ik bij mocht zijn als 'making of...' fotograaf.


Wat ik me nog goed kan herinneren is dat we heel veel gelachen hebben die dag. Daarbij viel me op dat de shoot goed was voorbereid; om mij heen liepen zo'n tien mensen met allemaal hun eigen taak. Daarbij was 't met deze temperatuur belangrijk om de volledig naakte modellen niet al te lang te laten wachten in deze kou. Ze droegen wel badjassen maar toch.


Voordat we de zinken badkuip gingen vullen, legden we eerst wat dekens op de bodem van de kuip. Dat ligt toch net iets comfortabeler. Toen het model er eenmaal in lag, kiepten wij een voor een, een aantal kratten met wortelen en pompoenen over haar heen. Hilarisch! De aanstaande bruidegom in een niets verhullende positie naast de bruid plaatsen, was overigens ook nog een uitdaging.


Nadat de compositie voor ons gevoel klopte, konden we de shoot na een aantal testfoto's afronden. Tijdens het opruimen smaakten de overgebleven wortelen overigens heerlijk! Het overige deel is met 'making of...' foto aangeboden in de winkel. Want voedselverspilling daar doen we niet aan ;-)

Guido Bosch fotografie en coaching