August 2, 2023

De paardendieven

Projecten

Ergens diep in de Belgische Ardennen


Meestal ontvang ik mijn ideeën 's ochtends onder de douche; het ultieme mindfulness moment om gewoon even te zijn zonder intensief na te hoeven denken over de waanzin van de dag.


Een van mijn eerste 'projecten' een aantal jaren geleden was ook de meest intense. De foto die ik wilde maken heet 'De paardendief'. Twee dievegges stelen paarden en worden op heterdaad betrapt aan de rand van het bos. De stijl die ik voor ogen had was 'steampunk'.


Ik had steampunk kleding nodig, twee paarden, twee modellen en een woud. Gelukkig wilde een vriendin helpen met de paarden. Het werden twee Spaanse PRE (Pura Razza Espanola) uit haar stoeterij die middenin de Belgische Ardennen ligt. Het model rechts op de foto is Jenny. Met haar had ik al vaker samengewerkt. Het model links was een vriendin van 't meisje met de paarden. Omdat mijn tweede model plotseling ziek werd, viel zij gelukkig in haar plaats in. Zoals gewoonlijk praat ik heel veel tijdens de shoot. Niet alleen om aanwijzingen te geven maar vooral om de modellen uit hun denken te halen. Dat was met dit model best een uitdaging omdat ze alleen frans sprak. En ik spreek wel een beetje frans maar geen vaktaal of uitdrukkingen waarmee ik mijn gevoel kan definiëren.


De allergrootste uitdaging was om de modellen juist te compositioneren en tegelijkertijd de oortjes van de paarden in de actieve stand te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt en mag ik het plaatje een geslaagde poging noemen.

Guido Bosch fotografie en coaching